Skip to main content
Caramba Mindfulness

Mindfulness

‘Aanleren van vaardigheden om bewust zijn in je dagelijks leven te integreren’
In de training leer je vaardigheden die je helpen om bewust en aandachtig te zijn in je dagelijks leven. Iedere sessie heeft een eigen thema. Tijdens de sessies ligt de nadruk op praktische oefeningen. Je staat stil bij automatische patronen uit het dagelijks leven. Daarnaast maak je kennis met verschillende oefeningen: begeleide aandachts- en concentratie oefeningen, bewegingsoefeningen, zit- en loopmeditaties. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Deze wetenschappelijk onderbouwde training is gebaseerd op de principes van Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat-Zinn, een van de grondleggers van mindfulness.

Uit onderzoek blijkt dat een training in mindfulness positieve effecten heeft bij mensen met chronische pijn, angststoornissen, depressies en slaapproblemen, en dat die effecten ook op de lange termijn aanhouden. Maar ook bij mensen zonder klachten verbetert mindfulness de kwaliteit van leven aanzienlijk.

De cursus bestaat uit 8 sessies van ieder 2 uur.

De trainer, Meike van Tilburg, heeft 7 jaar ervaring als Mindfulness Trainer, gecertificeerd Categorie 1 trainer (hoogste categorie) en is lid van beroepsvereniging VMBN. Vergoeding van (deel van) de kosten door verzekeraar mogelijk, afhankelijk van pakket/ verzekeraar.

Investering
300 euro incl. Btw, inclusief werkboek en DVD/ CD’s of USB stick.

Informatie
Voor aanmelding of vragen kun je contact opnemen met Meike van Tilburg: 06-34193150
www.mindfulness-lessen.nl info@mindfulness-lessen.nl

 

Interesse? mail dan nu!
Website Caramba